Home > After-sales > Originele AIXAM onderdelen

Originele AIXAM onderdelen

"zodat uw aixam een aixam blijft"

Wanneer u met uw Aixam rijdt, moet u weten dat elk onderdeel van uw voertuig onderhevig is aan stress en hoge temperaturen. Originele Aixam-onderdelen zijn ontworpen om deze extreme omstandigheden te weerstaan.

Om ervoor te zorgen dat u met vertrouwen in uw Aixam rijdt, zijn al onze 7.000 originele onderdelen streng getest, gekwalificeerd en specifiek voor uw model goedgekeurd.

ORIGINELE AIXAM ONDERDELE GEBRUIKEN GARANDEERT:

- Perfecte pasvorm
- Hoogwaardige materialen
- Bewezen veiligheidsnormen
- Betrouwbaarheid van uw motor
- De levensduur van uw slijtdelen (rem, filter, enz...)

L’importance des pièces de rechange

Een hele wereld is in beweging wanneer u achter het stuur van uw Aixam zit. Terwijl u van uw auto geniet, bereiken uw vaak gebruikte remblokken een hoge temperatuur; dat geldt ook voor uw oliefilter, dat grote hoeveelheden olie zuivert om uw motor gesmeerd en beschermd te houden tot de volgende onderhoudsbeurt.

De kwaliteit van uw vervangingsonderdelen is van grote invloed op de kwaliteit van uw auto. Regelmatig onderhoud en vervanging van onderdelen is essentieel om uw Aixam soepel te laten werken, maar nog belangrijker om uw veiligheid te garanderen.

Originele Aixam vervangingsonderdelen zijn de enige die speciaal voor uw voertuig zijn ontworpen en getest en zouden uw enige keuze moeten zijn.

Door uw Aixam door een erkende technicus te laten onderhouden, kunt u er zeker van zijn dat uw auto altijd optimaal en veilig presteert, ondanks de dagelijkse stress en spanningen.

Luchtfilter

Luchtfilter

Bescherm uw motor en laat hem ademen met een originele luchtfilter.

Het luchtfilter voorkomt het binnendringen van mogelijke vreemde bestanddelen zoals stof en vuil in de motor, die kan leiden tot onherstelbare schade of die schadelijk zijn voor de zuiger/cilinder. Deze kleine deeltjes kunnen ook in de motorolie terecht komen waardoor voortijdige slijtage van andere belangrijke onderdelen ontstaat. Verstopping van het filter heeft ook tot gevolg vermindering van de luchtstroom en daardoor verhoging van het brandstofverbruik en uitstoot van schadelijke stoffen.

De originele AIXAM luchtfilters onderhouden de juiste luchtstroom in alle omstandigheden, in tegenstelling tot bepaalde imitatie filters. Om de optimale prestaties van de motor te behouden; elk filter is ontworpen om vervuiling en verbruik te verminderen en de duurzaamheid van de motor te verhogen.

Oliefilter

Oliefilter

De oliefilter reinigt de olie die door de motor circuleert. Wanneer de oliefilter niet regelmatig wordt vervangen kan deze verstopt raken met onzuiverheden. Dit resulteert in een slechte smering en verminderd derhalve de duurzaamheid van de motor.

Uit een vergelijking van de levensduur van verschillende oliefilters blijkt dat de originele oliefilter langer meegaat dan imitatie filters. De originele oliefilters zijn perfect aangepast aan de onderhoudsintervallen voorgeschreven door AIXAM.

Het prijsverschil tussen een origineel oliefilter en een imitatie oliefilter is slechts een paar euro. Daarentegen betaalt u voor een nieuwe motor, bij breuk veroorzaakt door slechte smering, enkele duizenden euro's.


Brandstoffilter

Brandstoffilter


Het dieselfilter of brandstoffilter dient om onzuiverheden uit de brandstof te verwijderen alsmede het water uit de brandstof te filteren.

De mechanische brandstof-injectiepomp gemonteerd op alle dieselmotoren is een belangrijk onderdeel dat nauwkeurige afstelling vereist. Onzuiverheden of water in het systeem kan ernstige gevolgen hebben. Het wordt daarom aanbevolen deze filter elke 5.000 km te vervangen.

Daarnaast is het belangrijk dat de vervanging van het filter uitgevoerd wordt door een AIXAM erkend vakman, omdat dit een gedegen mechanische kennis vereist. Het gaat om een onderdeel van vitaal belang voor de gezondheid van uw motor.

Carrosserie

Carrosserie

Gebruik originele AIXAM onderdelen, door het gebruik van imitatie onderdelen is uw voertuig minder bestand tegen schokken. 

Sinds 1988 is ons gehele assortiment aan strenge veiligheidscontroles onderworpen: Crashtesten frontaal, zij- en achterkant.

We vergelijken originele AIXAM onderdelen vaak aan bestaande imitatie onderdelen bij het uitvoeren van schoktesten.

In onze aanbevelingen, het AIXAM carrosserie moet een impact van 50 Joule (5 kg 80 mm diameter vanaf een hoogte van 1 meter) kunnen weerstaan.

Test bij kamertemperatuur 23°:
imitatie in zwart, origineel onderdeel in het wit
Test 23 degrés
Test bij lage temperatuur -15°:
imitatie in zwart, origineel onderdeel in het wit
Test -15 degrés

Om samen te vatten, imitatie onderdelen tonen een belangrijk risico voor de veiligheid aan. In feite, gezien de uitgevoerde schoktesten en de (hiervoor genoemde) resultaten, zien we dat de imitatie onderdelen in grootte, stugge stukken breken, die bij een botsing een ernstige bedreiging voor uw gezondheid kunnen worden.

Bepaalde imitatie onderdelen die qua vorm identiek lijken zijn wezenlijk anders dan onze originele onderdelen, met name in termen van hoeken en scherpe randen. Deze onderdelen kunnen in contact komen met bijvoorbeeld voetgangers en daarbij ernstig letsel veroorzaken. Bovendien is imitatie strafbaar, en door het gebruik van imitatie onderdelen verliest uw voertuig zijn waarde en kan uw voertuig ongeschikt zijn voor de 2-hands markt.

De originele AIXAM onderdelen hebben afmetingen en zijn bewerkt met grote nauwkeurigheid. De kwaliteit van deze onderdelen voorziet in optimale montage en waarborgt de betrouwbaarheid van uw voertuig, dit is niet het geval met imitatie delen.

Voor uw comfort en veiligheid, evenals die van andere weggebruikers, gebruik alleen AIXAM onderdelen. 


Riemen

Riemen


De originele AIXAM riemen zijn ontworpen om maximale weerstand en duurzaamheid te leveren en corresponderen met het voertuig waarop zij worden geïnstalleerd. Zij maken gebruik van de best mogelijke beschikbare materialen met het oog op een voortdurende verhoging van de duurzaamheid. Indien de kwaliteit van de riem lager is dan het origineel kan dit ernstige gevolgen hebben, zoals scheuren, hetgeen kan leiden tot schade aan het gehele transmissiesysteem.

Ontwerp van materiaal voor een langere levensduur:

De AIXAM riemen zijn onderworpen aan uitgebreide testen, de materialen en de lengte en breedte van de riem is speciaal gekozen om de duurzaamheid te verhogen. De lichte voorrand van de riem in combinatie met een kleine katrol zorgen voor een zeer goede flexibiliteit en een hoge temperatuurbestendigheid.

De componenten van de originele riemen zijn ontwikkeld met het doel een hoge weerstand tegen slijtage te bieden en optimale duurzaamheid. Een originele riem staat voor een ​​langere levensduur van de transmissie en een vermindering van het verbruik en vervuiling door middel van de verminderde wrijving.

Versnellingsbak en motorbak-poelie

Versnellingsbak en motorbak-poelie


De motorbak-poelie en versnellingsbak zijn speciaal ontwikkeld voor onze modellen en bestaan uit onderdelen die nauwkeurige aanpassingen vereisen. Naast het feit dat het vitale delen betreffen voor de werking van uw AIXAM, het zijn veiligheidselementen die niet onderschat mogen worden.

Na de motor zijn dit de meest complexe onderdelen van uw voertuig. Ze vereisen daarom onderhoud met de versnellingsbakolie geselecteerd door AIXAM en originele onderdelen. Derhalve is het essentieel regelmatig onderhoud uit te laten voeren door AIXAM erkende reparateurs. Dit zal de levensduur van uw voertuig ten goede komen en besparen op de onderhoudskosten.


Remmen

Remmen

Originele remblokken: geen compromis als het gaat om veiligheid.

De originele AIXAM remblokken zijn speciaal ontwikkeld voor elk model in het assortiment om een optimale remwerking en het chassis evenwicht te bieden. In tegenstelling tot imitatie remblokken, deze worden ontwikkeld voor montage op diverse voertuigen met een direct gevolg op de prestaties van het remsysteem. Dit is waarom u op geen enkele manier afbreuk doet aan uw veiligheid door de originele remblokken te monteren.

 In vergelijking met andere remblokken op de markt, zijn de originele AIXAM remblokken ontworpen voor zeer nauwkeurige specificaties, alsmede voldoen zij aan een aantal voorwaarden:

  • Goede remprestaties
  • Respect voor remschijven
  • Minder slijtage
  • Besparingen op onderhoud
  • Verminderde uitstoot van vervuilende deeltjes

Originele AIXAM onderdelen: veiligheid voorop!

Gloeibougie's en accu's

Gloeibougie's en accu's

Dieselmotoren zijn soms moeilijk te starten wanneer het koud is.

  • De kou veroorzaakt verlies van accuvermogen
  • De warmte geproduceerd door de pluggen is niet voldoende om de motor te starten
  • Er is vaak een gebrek aan nodige warmte in de verbrandingskamers
  • Zonder warmte-inbreng, kan de brandstof/luchtmengsel niet de vereiste temperatuur bereiken

Kortom, u beslist niet zelf of uw auto start. Daarom is het noodzakelijk om in gedachten te houden dat de levensduur van een accu beïnvloed wordt door een aantal variabelen (o.a. rijomstandigheden, de activering van elektrische apparatuur...).

In sommige extreme gevallen (bijvoorbeeld bij minder dan 10 km rijden), wordt de accu niet opgeladen door middel van de normale werking van het voertuig. In dit geval is het noodzakelijk om de accu aan te sluiten op een lader die u kunt kopen bij uw AIXAM-dealer.

Wilt u uw accu opladen, moet u deze uit het voertuig verwijderen en in een geventileerde ruimte met de juiste lader opladen.

Soms is het nodig om alle pluggen terug zelfs wanneer slechts één defect, teneinde het evenwicht tussen de cilinders voorkomen bij het starten.

Het gebruik van startkabels kan nodig zijn wanneer het voertuig startproblemen heeft in de kou. Startproblemen kunnen een teken zijn dat de gloeibougies vervangen dienen te worden. Wij raden u aan dit te laten controleren door een erkende AIXAM dealer.