Carrosserie

Carrosserie

Gebruik originele AIXAM onderdelen, door het gebruik van imitatie onderdelen is uw voertuig minder bestand tegen schokken. 

Sinds 1988 is ons gehele assortiment aan strenge veiligheidscontroles onderworpen: Crashtesten frontaal, zij- en achterkant.

We vergelijken originele AIXAM onderdelen vaak aan bestaande imitatie onderdelen bij het uitvoeren van schoktesten.

In onze aanbevelingen, het AIXAM carrosserie moet een impact van 50 Joule (5 kg 80 mm diameter vanaf een hoogte van 1 meter) kunnen weerstaan.

Test bij kamertemperatuur 23°:
imitatie in zwart, origineel onderdeel in het wit
Test 23 degrés
Test bij lage temperatuur -15°:
imitatie in zwart, origineel onderdeel in het wit
Test -15 degrés

Om samen te vatten, imitatie onderdelen tonen een belangrijk risico voor de veiligheid aan. In feite, gezien de uitgevoerde schoktesten en de (hiervoor genoemde) resultaten, zien we dat de imitatie onderdelen in grootte, stugge stukken breken, die bij een botsing een ernstige bedreiging voor uw gezondheid kunnen worden.

Bepaalde imitatie onderdelen die qua vorm identiek lijken zijn wezenlijk anders dan onze originele onderdelen, met name in termen van hoeken en scherpe randen. Deze onderdelen kunnen in contact komen met bijvoorbeeld voetgangers en daarbij ernstig letsel veroorzaken. Bovendien is imitatie strafbaar, en door het gebruik van imitatie onderdelen verliest uw voertuig zijn waarde en kan uw voertuig ongeschikt zijn voor de 2-hands markt.

De originele AIXAM onderdelen hebben afmetingen en zijn bewerkt met grote nauwkeurigheid. De kwaliteit van deze onderdelen voorziet in optimale montage en waarborgt de betrouwbaarheid van uw voertuig, dit is niet het geval met imitatie delen.

Voor uw comfort en veiligheid, evenals die van andere weggebruikers, gebruik alleen AIXAM onderdelen.